Home » » Adet Döneminde İlişki !

Adet Döneminde İlişki !

Yazar: Unknown on 1 Eylül 2013 Pazar | 04:03

Genellikle adet kanaması sırasında cinsel ilişki tabu olarak görülür. Bu düşünce, çoğunlukla çok derinlerde gizli, kör inançlara ve adet kanamalarının pis bir olay şeklinde açıklandığı dinsel kurallara dayanır. Biz bu sorunu tıp açısından hareket ederek inceleyeceğiz.

Psikolojik uyarılma dışında, kadının bedensel arzulan banyo yapınca olduğu gibi, cinsel organlara kanın toplanmasıyla, doğal yoldan artar. Cinsel arzuların adet kanamasından birkaç gün öncesinde ve kanama sırasında artması doğal karşılanmalıdır. Çünkü cinsel organlar kanla doludur. Fakat olası ağrılar yüzünden kadın, doğal olarak oluşan isteklerini dizginler. Hiç bir rahatsızlık duymasa bile, yalnızca kanama olduğu için arzularını bir kenara atar.

Bu nedenle,birçok kadın, adet kanaması sırasında cinsel ilişkide bulunmayı reddeder, fakat okşanmayı, kucaklanmayı ister. Böyle uyarılmaların rahim üzerinde bazı etkileri olabilir ve kanamayı artırabilir.

Bazı erkekler, adet kanaması olan kadınları arzular. Fakat birçok koca, kanamanın başladığını duyunca, gizliden gizliye derin bir nefes alır. Çünkü bu süreyi kendilerine dinlenmek için bir ara olarak görürler. Fakat adet kanaması beş veya daha fazla gün sürdüğü için, içlerinden birçoğu, bunun bir an önce son bulmasını arzular. Bu erkekler kendi kendilerine, bütün bu kanama süresince perhiz yapıp yapmamaları gerektiğini sorar
ve eğer gerekmiyorsa, hangi önlemlere uymalarının doğru olacağına kafa yorar.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ JİNEKOLOJİ ANA BİLİM DALININ 
yaptığı anket ; bilgilerine dayanarak, 100 kadından onunun kanama sırasında ilişkide bulunduklarını ve gerçek sayının daha yüksek olduğunu ileri sürmektedir.
Ayrıca gene bu ankette, kendilerine soru sorulan kadınlardan ikisinin, adet kanaması sırasında daha fazla zevk aldıklarını, beşinin hiç bir ayrım görmediklerini ve geri kalanların cinsel ilişkiyi başka zamanlar yapmayı yeğ tuttuklarını söylemektedir.
Bu durumda psikolojik ve fizyolojik şartları göz önünde tutmamız gerekir. Ayrıca uyarma etkisi açısından, elle tutulur bir ayrımın olmadığını da buraya eklemek doğru olur.

Fakat biz, cinsel ilişkinin, adet kanaması ve her iki eşin sağlığı üzerindeki etkilerini belirtmeden geçemeyiz.
Aşağıdaki etkenler, açıklanması ve önemle üzerinde durulması gereken konulardır:

1. Cinsel ilişki sırasında kan birikmesiyle, adet kanaması da kuvvetlenir. Bu olağanüstü birikme, geçici bile olsa, karın ve kalçalarda ağrılar oluşturabilir. Bu ağrılar kanamadan önce başlayabilir, gitgide artabilir ve kanama sırasında kuvvetlenebilir. Örneğin gizli kalmış bir kronik bel soğukluğu, adet kanaması sırasında aktif duruma gelebilir. Öte yandan adet kanaması sırasında mikroplar vücuda girebilir. Normal olarak vagina içindeki zararlı mikroplarla savaşan Doederlein bakterileri, adet kanaması sırasında etkisizdir. Kanla dolu organlar daha kolay yaralanabildikleri için, cinsel ilişki tehlikeli olabilir.
Adet kanaması sırasında cinsel ilişkide bulunmayı isteyen çift, olası tehlikeleri çok iyi bilmeli ve bunları birlikte önlemeye çalışmalıdır. Özellikle rahme kuvvetli çarpmayı oluşturacak hareketler, bilhassa kanamadan önce yapılmamalıdır.

Tersi durumda bunlar kanamayı zamanından önce getirir, kanama normalden daha kuvvetli olur ve kadın karnının alt kısımlarında ve kalçalarında ağrılar duyar.

2. Eğer kanama çok kuvvetliyse, cinsel ilişkiden kaçınmak önerilir; yoksa arkadan veya yandan bir pozisyon seçilmelidir. Bu pozisyonlarda penis çok derinlere ulaşamaz, her türlü ateşli
hareket olanaksızlaşır.

3. Her iki eş, önceden cinsel organlarını, bunların çevresini ve ellerini sıcak suyla yıkamalıdır. Böylelikle mikrop kapma olasılığını azaltırlar. Prezervatife güvenmek yanlıştır, bu her ne kadar erkeği korursa da, dikkatle yıkanmış parmaklardan daha temiz olduğuna dair bir garanti yoktur; ayrıca vaginada kuvvetli sürtünme oluşturur ve iltihaplanmaları doğurabilir.

4. Cinsel organların uyarılmasında, adet kanaması sırasında, dış kısımlara bağlı kalınmalıdır. Parmaklar hiç bir şekilde
vaginaya sokulmamalıdır.

5. Adet süresinin sonlarına doğru, kanama bir süre için durduğunda, cinsel ilişkide bulunabilinir. Fakat o zaman da şiddetli hareketlere izin veren pozisyonlardan kaçınılmalıdır.

6. Yukarıdaki önlemlere, kanamaların azaldığı, adet süresinin son yarısında da uyulmalıdır.

7. Kalçalarında veya karnında sancılanma ya da iç organlarında (Adnexe veya rahimdeki iltihaplar gibi) hastalık olan kadınlar, cinsel ilişkiden kaçınmalıdır. sözcükleri erkekte iktidarsızlık oluşturur. Sertleşme olmaz erken boşalma ve cinsel arzuların azalması sonucu doğar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.