Home » » Kırmızı giyen kadın nasıl seksi olur?

Kırmızı giyen kadın nasıl seksi olur?

Yazar: Sibel Yeşilci on 19 Mayıs 2014 Pazartesi | 22:57

Hepimiz bazı erkekler hakkında "azgın boğa" denildiğini de, boğaların kırmızı pelerini görünce son hızla koşmaya başladığını da duyduk. Bilimsel gerçekler bu iki teoriden ilkini genel anlamda doğrularken ikincisini net bir biçimde yalanlıyor. Teknik olarak tüm boğalar renk körü ama biz erkeklerin kırmızı renge karşı gerçekten bir zaafı bulunuyor.

İster dünyanın en seksi elbisesi ister sadece dümdüz bir t-shirt... Kırmızı renkteki herhangi bir giysi, erkeklerin dikkatini çekmek için yeterli.

Rochester Üniversitesi Sosyal Psikoloji Bölümü'nden bir ekibin araştırmasına göre erkekler, kırmızı giyen kadınların sekse daha meyilli olduklarını düşünüyor. Kırmızı ve beyaz renkte t-shirtler giyen birçok farklı kadın fotoğrafı gösterilen deneklerden, sözkonusu kadınların sekse ilgili olup olmadıklarını 1 ile 9 arasında derecelendirmeleri istenmiş. Deney sonucunda kırmızı giyen kadınlara ait fotoğraflar, genel toplamda 1.5 puan daha yüksek derecelendirilmişler.

Araştırmacılara göre erkek beyni kırmızı rengi doğurganlıkla bağdaştırıyor ve bu yüzden kırmızı giyen kadınları cinsel anlamda daha yakın buluyor. YaniMatrix'in ünlü sahnesinde kırmızı giyen kadına takılıp kalan Neo'nun tek kabahati erkek olmak. Başka bir deyişle, bir sonraki partnerizi seçerken, renklerin oyununa gelmeyin; içgüdülerinizin değil, mantığınızın sesine kulak verin. Böylece hem yanlış hedefe yönelmekten sakınıp hem de diğer erkekler için ikinci planda kalan daha iyi alternatifleri değerlendirebilirsiniz. İyi şanslar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.