Home » » Cinsel Enerjiyi Arttırma Rehberi

Cinsel Enerjiyi Arttırma Rehberi

Yazar: Unknown on 1 Eylül 2013 Pazar | 03:28

Testosteron cinsel istek ve performansınızı etkileyen ana hormonlardan biridir. Doğal yollarla testosteron hormonunuzu arttırmak istiyorsanız aşağıdaki önerilerden yararlanabilirsiniz.

-Sağlık sorunlarınızı kontrol ettirin: Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıkları, yüksek kolesterol, kanser, hormonsal dengesizlikler ve depresyon gibi sağlık sorunları erkeklerde sertleşme problemi, kadınlarda orgazm ve uyarılma sorunları başta olmak üzere çeşitli cinsel sorunlara yol açabiliyor. Bu açıdan, genç yaşlardan itibaren, düzenli sağlık kontrolleri yaptırmanız sağlıklı bir cinselliğin anahtarı olacaktır.

-Sağlıklı bir kilo aralığına inin. Sertleşme sorunu veya cinsel isteksizlik gibi diğer cinsel sorunlardan korunmak için vücut kitle endeksinizi (kilo/boy²) 25’in altında tutmaya gayret edin.

-Bel çevrenizi ölçün. Bel çevresi genişliği, bir başka değişle göbek yağlanması veya “elma” tipi bir vücuda sahip olmanız da en az kilonuz kadar önemli bir risk faktörüdür. Cinsel problemlerden korunmak istiyorsanız bel çevrenizi 90 cm altında tutmaya gayret edin. Belinizi ölçerken kemerinizi esas almayın. Belinizi en dar kısmından düz bir hat halinde ölçün.

-Bel-kalça oranınızı hesaplayın. Şimdi elinizdeki mezurayı bırakmadan bel-kalça oranınızı da kontrol edin. Bel çevrenizi zaten biliyorsunuz. Kalçanızı da en geniş kısmını içine alacak şeklinde ölçün. Bel çevreniz/ kalça çevreniz size bel-kalça oranınızı verecektir. Bu oran erkeklerde 1.0’in üzerine çıkmamalıdır.
-Sağlıklı ve dengeli bir beslenme planı yapın. Ereksiyon ve hormon fonksiyonlarınızı olumlu yönde etkileyecek yiyecek seçimleri için beslenme önerileri kısmını mutlaka okuyun.

-Alkol tüketiminizi sınırlayın: Alkol cinsel hayatı etkileyebilir. Az miktarda alınan alkol cinsel olarak uyarıcı olsa da yüksek miktarlarda alkol tüketimi depresan etki yaratır ve fonksiyon kaybı hatta sertleşme sorununa yol açar. Bu nedenle alkol kullanmıyorsanız alkolün sağlık yararları için alkol tüketmeye başlamayın. Eğer alkol kullanıyorsanız almanız gereken miktarın erkekler için günde 2, kadınlar içinse günde 1 kadeh olduğunu hatırlatalım.
-Sigara içmeyin: Sigara içmek tüm damarlarınıza zarar verir. Bu sigaranın penisinize giden kan damarlarına da zarar vereceği anlamına gelir. Sigara içmek, sertleşmenizi ve sertliğinizi korumanızı sağlayan kan akışında ciddi sorunlara neden olabilir. Sigara içmenin sertleşme sorunu riskini önemli ölçüde kat artırdığı pek çok çalışmayla gösterilmiştir.

-Uyuşturucu ve doping ilaçlardan kaçının: Esrar ya da kokain gibi uyuşturucuların sertleşme fonksiyonu üzerinde olumsuz etkileri bulunmaktadır. Bu durum özellikle sporcuların ve vücut geliştirenlerin başvurduğu anabolik steroidler için de geçerlidir.

-Düzenli egzersiz yapın: Hergün 30-35 dakikalık yürüyüşler yapmanız sadece sizi cinsel sorunlara yol açan yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kalp hastalıkları ve damar sertliğinden korumaz, damarlarınızı sağlığınıza güç katarak, cinsel bölgenize giden kan akımını da arttırır. Metabolik holter sonuçlarınızı ve egzersiz önerilerini dikkate alın.

-Stresinizi yönetin: Stres düzeyi yüksek, gergin, endişeli ve sinirli erkeklerde cinsel güç kaybının daha erken yaşlarda ortaya çıktığı ve daha yoğun seyrettiği biliniyor. Bu nedenle stresinizi azaltamaya, yönetmeye çalışın. Gerekirse yoga ve meditasyon gibi gevşeme tekniklerinden yardım alın. Depresyon veya herhangi travmatik bir hayat olayı karşısında bir uzmana başvurun.

-Kullandığınız ilaçları gözden geçirin: Bazı ilaçlar; özellikle yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve depresyon tedavisinde kullanılanlardan bazıları sertleşme sorununa yol açabiliyor. Yeni başladığınız bir ilaçtan sonra ortaya çıkan cinsel güçsüzlüğünüz oluştuysa vakit kaybetmeden doktorunuzla görüşmelisiniz. Doktorunuz gerektiğinde ilacınızı değiştirecektir.

-Uyku sorunlarınızı çözün: Uyku sorunları cinsel fonksiyonları azaltabilir, sizi yorgun ve bitkin bırakabilir. Bu nedenle yaşadığınız uyku problemlerine mutlaka doktorunuzla birlikte çözüm bulun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.