Home » » Kelebek Pasta

Kelebek Pasta

Yazar: Sibel Yeşilci on 27 Ocak 2014 Pazartesi | 00:41

Kalabalık bir grup halinde misafirleriniz mi gelecek?Bu pasta hem misafirlerinize yetecek kadar büyük hem de görüntüsüyle misafirlerinizin neşesini yerine getirecek kadar sevimli..Gelelim nasıl yapıldığına :

Malzemeler:
Pandispanya için;
12 adet yumurta
370 gr toz şeker (yaklaşık 5.5 kahve fincanı)
60 ml su
280 gr un (yaklaşık 5.5 kahve fincanı)
100 gr mısır nişastası

Yapılışı:
Yumurta sarısını ve beyazını ayırın. Bir fiske tuz ile yumurta beyazını kar haline gelinceye dek çırpın.
Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri çırpın. Suyu ekleyip karıştırın.
Bir kapta un ve mısır nişastasını karıştırın ve eleyin. bu karışımı yumurta sarısı olan karışımla birlikte karıştırın.
Yumurta beyazını tahta kaşık ile bu karışıma ilave edip alt üst ederk karıştırın.
Yağlı kağıt döşenmiş büyük yuvarlak tepsiye dökün. 170 derecede pişirin.
Tavsiye; Bir gün önce pişirin.
Kreması için;
3 yumurta sarısı
1 litre süt
3 kaşık un
2 kaşık nişasta
1.5 bardak şeker
Bu malzemeyi pişirip soğutun. Daha sonra 1 kilo çiğ kremayı toz şantiyle çırpın ve iki kremayı karıştırın.


Yapılışı:
Pandispanyayı istediğniz şekilde kesin. (kartonu kelebek şekli verip kesin ve kekin üzerine koyup keki bu şekilde kesin)
Sonra pandispanyayı meyve suyuyla ıslatın.
Kremanın  yaklaşık yarısını içine dökün. Arzuya göre meyve, damla çikolata ekleyin. Üst keki yerleştirdikten sonra kremayla pastayı kaplayın. Daha sonra krema torbasıyla üst kısmı süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.