Home » » Kızlık zarımın bozulduğunu nasıl anlarım?

Kızlık zarımın bozulduğunu nasıl anlarım?

Yazar: Sibel Yeşilci on 14 Aralık 2014 Pazar | 08:23

Kızlık zarı normalde ilk cinsel ilişki sırasında bozulmaktadır. Ender de olsa kızlık zarının çok esnek olduğu durumlarda cinsel ilişkide değil, ancak doğum esnasında bozulabilmektedir. Bunlar dışında vajinaya kaza sonucu veya bilerek yabancı bir cismin girmesi de kızlık zarını bozabilmektedir.

Mastürbasyon ile kızlık zarını bozma, sadece vajinaya parmak veya yabancı bir cisim girdiğinde gerçekleşir. Bunun dışında mastürbasyon esnasında kızlık zarının bozulması mümkün değildir.

Kızlık zarı genelde birkaç yerden yırtılmaktadır. Kızlık zarının yırtılması sırasında kısa süreli ağrı ve yırtılan dokular sebebiyle bir süre kanama olabilir. Kızlık zarının yapısına göre ağrı ve kanama miktarı değişebilmektedir.

İlk cinsel ilişki sonrasında hafif kasık ağrısı bir kaç gün devam edilebilir, ancak şiddetli ağrı olmamalıdır. Benzer şekilde kanama bir iki gün sürebilir.

Kızlık zarı 3-4 gün sonra iyileşir, kanama ve ağrı tamamen ortadan kalkar. Kanama ve ağrının daha uzun sürmesi durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda vardır.

Kızlık zarının bozulup bozulmadığı ancak bir jinekolog tarafından muayene edilerek anlaşılabilir. Herhangi bir şekilde bir kadın kendi zarını göremez veya dışarıdan birisi bakarak anlayamaz.

İlk cinsel ilişki sırasında kanama olup olmaması kızlık zarının bozulması konusunda bilgi vermemektedir. Çünkü bazı durumlarda kızlık zarının yapısal özelliklerinden dolayı yırtılmasına rağmen kanama izlenmemektedir. Bazı durumlarda ise kanama vajen girişinde kızlık zarı dışında başka noktalardan kaynaklanabilmektedir.

Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı?

Kızlık zarının esnek ve geniş olduğu durumlarda, erkeklik organı girişi ile yırtılma olmadan da hamile kalınabilir. Böyle bir durumda kızlık zarı normal doğum sırasında yırtılır. Bunun birlikte tam bir cinsel birleşme gerçekleşmeden, spermlerin vajina içine ilerlemesi ile de hamilelik gelişebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.