Home » , » Tango dans kursu İstanbul

Tango dans kursu İstanbul

Yazar: Sibel Yeşilci on 4 Şubat 2017 Cumartesi | 14:08

TANGO KURSU ILE HAYALLERINIZE ADIM ATIN!
İstanbul Tango Kursu Aslina bakarsaniz dogaçlama yapildigi için belli kurallar bulunmamaktadir. Bir pistte ne kadar çok çift varsa, o kadar farkli stil vardir çünkü. Her insan kendi tarzini, harmanlayabilir. Ancak özel müzik, ritim, durus ve tutuslari olan iki çesit mevcuttur. Derslerimizde kisaca bahsedecegimiz tüm stilleri ögrenme sansini yakalayabilirsiniz. Ögrenebileceginiz Tango çesitleri ise;

Salon Tarzi: Tutuslariniz daha rahattir ve yakin temas söz konusudur ve hareketlerde kisitlama yoktur. Adim, dönüs, figürlerde birçok alternatif mevcuttur.

Milonguero Tarzi: Yakin temas söz konusudur. Bel bölgesiyle gögüs kismi vücut temasinin en fazla oldugu kisimlardir. Ayak hareketleri agirdir ve basit hareketlerle yapilir. Hareket alternatifi pek yoktur.

Show Tarzi: Buenos Aires’de Fantezi adi verilen bu yöntem digerlerine göre farkliliklar gösterir. Hizin ve çevikligin hat safhaya çiktigi bu uygulamada önceden hazirlanmis görsel etkinlikler için tercih edilir.


KISA SÜREDE KENDINIZI GELISTIRIN
Bu tamamen size baglidir. Temellerin alinmasi bir kaç ay sürüyor. Ne kadar emek verdiginiz çok önemli. Ancak ikinci dersten itibaren dans etmeye basliyorsunuz. Evet ikinci dersten itibaren…

Tango dersleri yeni akimlar ve ögretilerle zamana uygun bir sekilde degisim gösterebiliyor. Yeni teknikler ve yeni figürler katilmasi ile sonu olmayan bir yolculuga çikiliyor. Dilerseniz birkaç ay, dilerseniz yillarca tango egitimi alabilirsiniz.

Tango bir dans, bir müzik tarzı olmaktan öte bir kültür ve yaşam tarzıdır. Asıl toprakları Arjantin olmasına rağmen, farklı ülkelerde sergilenirken değişik figürler eklenmesi sebebi ile birçok stili ortaya çıkmıştır. Duygularınızı, aşkınızı, sevincinizi ve üzüntünüzü partnerinize ifade etmenin en etkili yoludur. Sizi asil ve cazibeli kılar.

Arjantin'in Buenos Aires kentinde ortaya çıkan Arjantin tango, bölgenin trajik ve romantik havasını yansıtan bir tür. Müzikleri de aynı şekilde bizleri duygulandıran ritimlere sahip. Dans kursları içerisinde hemen hemen hepsi sizlere bu asil ve etkileyici dansı öğrenme fırsatı verir.

Nasıl Yapılır?
Tango kursları Avrupa ve Amerika’da bu türün yerleşmesinde önemli bir unsur. Merak eden herkese kapısını açan bu okullarda siz de farklı stilleri öğrenebilirsiniz. Doğaçlamaya izin vermesi nedeniyle kolay öğrenilen tangonun farklı çeşitleri de var elbette. Stilleri arasında;

Oriental,
Milonguero,
Nuevo,
Canyengue,
Salon,
Orillero bulunuyor.
Tutkunun sahnedeki halini merak ediyorsanız,
Kıvraklığınıza güveniyorsanız,
Yeteneklerinizi keşfetmek istiyorsanız,
Eşinizle birlikte romantik bir düğün dansı yapmak istiyorsanız,
Sevgilinizle daha yakın olmak istiyorsanız,
Sosyal bir hayata adım atıp yeni arkadaşlıklar kurmak istiyorsanız tangoyu seçmelisiniz.

Ülkemizde genellikle salon tarzı öğretilse de özel derslerle diğer çeşitlerini de kavramak mümkün. tango dans kursu olarak biz de kendine has müziği olan, adımları ve tutuşları ile doğallık sergileyen tangoyu sizlerle buluşturuyoruz.

Kısa Sürede Kaliteli Eğitimler
Dans kursu ailesi olarak ortalama 2 – 3 aylık kurslar ile sizlere tango yapmayı öğretiyoruz. Yetenekli iseniz daha kısa zamanda da temel adımları öğrenerek doğaçlamaya başlayabilirsiniz. Üçüncü dersten sonra partnerinizle rahat bir şekilde hareket ederken ilerlemenize bağlı olarak yıllarca yapabilirsiniz. Tango kursu ulaşılabilirliği, kıpır kıpır havası ile sizi bekliyor.

Neden Seçmeliyim?
Tangoyu seçmek için onlarca sebebiniz var. Hepimiz Kadın Kokusu filmindeki dans sahnesinden etkilenip kurslara koşmadık mı? Diğer sebepleriniz elbette daha mantıklı olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.