Home » » Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Yazar: Sibel Yeşilci on 4 Şubat 2017 Cumartesi | 16:06

Kızlık zarı onarılması (hymenoplasty) güvenilir elde ve steril ameliyathane ortamında yapılması gerekmektedir. Kızlık zarı operasyonu kolay ve basit olmasına karşın uzman bir hekim tarafından yapılması operasyonun başarısını arttırır. Kızlık zarı dikimi psikolojik rahatlama amacı ile yapılan bir operasyondur. Bu operasyon ile kişi toplum baskısını psikolojik olarak daha az yaşamaktadır.

Kızlık zarı operasyonları kolay ve ağrısız bir şekilde olsa bile uzman bir doktor tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Kızlık zarı operasyonu steril ve hijyenik olmayan ortamlarda yapılması durumunda mikrop kapma, enfeksiyon ve aşırı kanama gibi komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Kızlık zarı diktirilmesi ile ilgili ameliyatlarda önceden yapılacak bir muayene ve kişinin bilgilendirilmesi önemlidir.

Kızlık zarı dikimi ameliyatlarında mahremiyet söz konusu olduğundan özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Kızlık zarı dikimi yaptıracak hastaların bu konuda güvenilir hastanelere başvurmaları uygun olacaktır.

Kızlık Zarı Bozulmasına Rağmen Bazen Neden Kanama Olmaz?
Bazı tip kızlık zarları (hymen imperforatus) elastik kıvamdadır ve ilişki esnasında yırtılmayabilir vede kanama yaratmayabilir. Bu tip kızlık zarları ancak doğum esnasında yırtılırlar. Kanama olmamasını başka bir nedeni de kızlık zarının damarsız olan bir kısmından yırtılması veya çok az kanama olup bunun vajinal salgılarla, ilişki sısrasında karışıp ayırt edilememesidir.

Kızlık Zarı Çeşitleri Nelerdir?
Kızlık zarları anatomisine bağlı olarak ve bazende yapısal birbirlerinden farklı olabilirler; bu durum aslında kızlık zarı çeşitliliğinden meydana gelmektedir. Farklı tip hymen tipleri bulunmaktadır. Halka şeklinde himen annulare, yarımay şeklinde himen semilunare, dudak şeklinde himen labiale, iki delikli himen, çok delikli himen cribriformis, deliksiz himen imperforatus himen çeşitlerinden bazılarıdır.

Kızlık Zarı Dikiminin Amacı Nedir?
Kızlık zarı dikiminin asıl amacı  ilk cinsel ilişki sırasında kanamanın meydana gelmesini sağlamaktır. Yapılan ameliyat kızlık zarını eskisiyle tıpa tıp aynı hale getirmez, zaten flep yönteminin amacı da o bölgede kanama sağlayacak bir doku oluşturmaktır. Yine himenoplasti sayesinde, hastalar kendi özgüvenlerini tekrar kazanır, psikolojik bir rahatlama içine girerler. Kalıcı kızlık zarı onarımının böyle bir yanıda bulunmaktadır.

Kızlık Zarının Dikilebilmesi Hangi Şartlara Bağlıdır?
Kalıcı çift tabakalı flep ile kızlık zarı dikiminde herhangi bir şart aranmaz. Özellikle bu onarımı yapacak olan bir estetik plastik cerrah ise, aynı hastada bile bir çok kez onarım yapabilir. Yıllar önce ilişkiye girmek, ilişki miktarı süresi, geçirilmiş kürtaj ve düşükler plastik cerrahın yapacağı kalıcı kızlık zarı dikimini etkilemez.  Hatta doğum yapmış olanlarda bile flep yöntemiyle kızlık zarı dikilmesi mümkündür.

Geçici kızlık zarı dikimi ya da tamirinde ise; yapılan bir tamir, düzeltme işlemidir. Bu yüzden kızlık zarının onarılabilmesi için eski kızlık zarı artıkları gerekmektedir. İlk birleşmeden sonraki cinsel yaşamın uzunluğu, cinsel ilişki sayısı geçen sürenin fazla olması geçici yöntem kızlık zarı onarımınına etki edebilir.

İki türlü himenoplasti-hymenoplasti yani kızlık zarı dikimi ameliyatı bulunmaktadır. Bunlar geçici ve kalıcı himenoplasti ameliyatlarıdır.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatı
Geçici ameliyatlarda kızlık zarı artıkları mevcut bulundukları yerlerden serbestleştirilerek biraraya getirilir ve dikilirler. Bu yöntem evlenmeden 3-7 gün önce yapılmalıdır, çünkü geçici bir süresi kendisini korumaktadır. Bu yöntemin kanama garantisi bulunmamaktadır. Dikişler erisede bu süreç içinde tam olarak eriyemeyebilir. Eğer hastaların yeterli zamanı yoksa geçici dikim önerilmektedir. Ben bu durumda bile sadece kızlık zarı artıklarını değil aynı zamanda arka tarafa da ek bir doku getirmekteyim. Bu sayede daha güvenilir olmaktadır.

Kalıcı Flep Yöntemiyle Kızlık Zarı Dikimi
Asıl ve kalıcı kızlık zarı dikimi ise vajina iç yüzünden alınan flep ile yapılan kalıcı kızlık zarı onarımıdır. Bu yöntemde vajina içinden yep yeni bir doku kaldırılır ve bu doku vajinal açıklığa yerleştirilir. Bu dokunun sadece ufak bir kısmı açıkta bırakılır. Bu sayede kanama, adet kanamaları, vajinal akıntılar buradan çıkabilmektedir. Kalıcı flep dokusu bir iki dikişle değil boydan boya dikişlerle tutturulmaktadır. Bu sayede dikiş açılması gibi bir durum yaşanmaz. Bu ameliyatı estetik plastik cerrahların yapması daha uygundur. çünkü flep denilen dokuyu kaldırmak ancak bir plastik cerrahi bilgisi ve tecrübesi gerektirir. Hazırlanacak flebin boyutu, genişliği, alınacağı yerinin tesbiti son derece önemlidir. Detaylı bilgi: www.kizlikzaridiktir.net

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.