Home » , » Vajina beyazlatması nasıl yapılır? Genital bölge beyazlatma

Vajina beyazlatması nasıl yapılır? Genital bölge beyazlatma

Yazar: Sibel Yeşilci on 27 Şubat 2017 Pazartesi | 17:50

Vajina beyazlatma konusu Instagram'da paylaşılan videonun ardından gündeme geldi. Video üzerine oldukça konuşuldu ancak bir yandan da insanlar vajina beyazlatma uygulamalarını merak etmeye başladılar. Aslında burada sadece vajina beyazlatmadan bahsetmek konuyu geçiştirmek olacaktır. Çünkü kararmalar sadece genital bölgede değil, koltuk altı, bıyık bölgesinde de meydana gelebiliyor. Kararmalar zaman zaman meydana gelebilirken, ancak bu kararmalar sağlık açısından bir sorun oluşturmuyor. Öte yandan kadınlar estetik açıdan bu durumdan rahatsızlık duyabiliyor ve vajina beyazlatma, koltuk altı beyazlatmak için çeşitli yöntemlere başvurabiliyor. Bu konuda popüler arama vajina beyazlatma nedir sorgusu olsa da, biz vajina beyazlatma için doğal yöntemleri, evde uygulanabilecek yöntemleri sizler için derledik.

VAJİNA BEYAZLATMA NEDİR?
Önce konuya, merak edilen soruya yani; vajina beyazlatma nedir, sorusuna yanıt verelim. Zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı kararmalar meydana gelen genital bölgeye çeşitli yöntemler uygulanarak beyazlatılması işlemlerinin bütününe vajina beyazlatma diyebiliriz.

Peki bu kararmalar neden meydana geliyor? Genital bölgede meydana gelen kararmaların nedeni büyük çoğunlukla renk pigmentleridir. Ancak bu duruma neden olabilecek bir çok şey olabilir. Bu kararmalar; cilt sorunlarından kaynaklanabileceği gibi, terlemeden, yanlış iç çamaşırı tercihinden, jilet kullanımından, ağda kullanımından ve hatalı epilasyondan dolayı da meydana gelebilmektedir. Yine hormonal değişimler ve doğum kontrol hapları da bu kararmalara neden olabilmektedir.

Vajina beyazlatma kürü, kadınların sıkça şikayetçi olduğu vajina bölgesinde oluşan kararmayı beyaztatmaya yarayan tedavi türüdür.  Kadınların günümüzde en çok şikayetçi oldukları sorunlardan biri olan vajina bölgesinde oluşan kararmalara yeni yöntemler ve tedaviler ile çare bulunuyor. Çoğu kişi vajinal, koltuk altı ve yüz bölgesinde oluşan kararmalardan yakınmaktadır. Bu bölgelerde yaşanan kararmalar görsel anlamda hiç hoş olmayan bir görünüme yol açar. Başlangıçta hafif olan bu kararmalar pek ciddiye alınmasa da zamanla daha da koyulaşarak can sıkıcı bir hal alabilmektedir. Özellikle bölgeye uygulanan ağda ya da epilasyon kararmaların başlıca nedenlerindendir. Oluşan kararmaları yok etmek adına birçok kozmetik ürün satılmakta. Ancak kararma özel bölgede olduğu için kullanılan kimyasal içerikli ürünler bölgeyi olumsuz etkileyebilir.

VAJİNA BEYAZLATMA İÇİN NELER YAPILMALI?
Meydana gelen kararmalar can sıkıcıdır ve kadınlar bu sorundan kurtulmak isterler. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlere başvurabilir, evde yapabilirsiniz. Hatta operasyon öncesinde bu yöntemleri uygulamanız daha mantıklı bir hareket olacaktır. Vajina beyazlatmak için doğal yöntemlerin başında limon suyu masajı, zeytin yağı masajı gelmektedir. Genital bölgenize,

ya da kararma olan diğer bölgelere limon suyu veya zeytin yağı ile duştan önce 3-4 dakika masaj yapmanız buradaki ölü hücrelerden kurtulmanıza ve yeniden eskisi gibi beyazlamasını sağlayacaktır. Yine genital bölgede yaşanan kararmalar bu bölge temizliğinde kullanılan jilet, ağda ya da epilasyondan kaynaklanabilir. Bu durumlarda uyguladığınız yöntemi değiştirmek de sorunun çözümünde etkili olacaktır.

LAZERLE VAJİNA BEYAZLATMA NASIL YAPILIYOR?
Vajina beyazlatma tedavileri; labial whitening ya da vulvar whitening olarak biliniyor. Konusunda uzman kişiler tarafından uygulanan vajina beyazlatma operasyonu genellikle estetik merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Genital bölge beyazlatma işlemi sırasında genel anesteziye ihtiyaç duyulmazken, işlem sırasında kararma yaşanan bölgeye lazer uygulanarak ciltte koyulaşmaya yol açan pigment olan 'melanosit' hücreleri tahrip edilir ve böylece beyazlatma sağlanmış olur. Vajina beyazlatma genellikle 15-20 dakika süre tek seansta yapılıyor ve kişi bu işlemin hemen sonrasında günlük hayatına dönüş yapabiliyor.

Genital bölge değişik nedenlerden dolayı zamanla esmerleşme, bölgesel veya geniş renk koyulaşması, siyahlaşma, özetle kararma sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu tür durumlarda lazer hem büyük dudaklara hem de küçük dudaklara uygulanabilir.

Günümüzde lazer ile renk açıcı tedaviler; genital bölge beyazlatma, renk ağartma, genital alan renk açma tedavileri uygulanabilmektedir.

Lazerle genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da bilinmektedir.

Dış genital alandaki lazer uygulamaları aynı zamanda genital alanda sıkılaştırma (vulva tightening) amacıyla da yapılmaktadır.

Genital bölge (Vajina) beyazlatma yöntemi: Cinsel yaşamımız, vücuttaki özel bölgelerin estetik görünümü ile büyük ölçüde etkilenmektedir. Bu bölgelerde hijyen kadar, estetik de çok büyük önem taşımaktadır. Cinsel yaşamda erkeklerin kadınlardan daha çok görselliğe ehemmiyet verdiği mutlak bir gerçektir. Partnerlerinin cinsel organlarının estetik görünmesi erkekler için çok önemlidir. Psikolojik ve fizyolojik sorunlara yol açabilen şekil ve görünüm bozuklukları; kişinin kendine olan güvenini azaltmakta ve cinsellikten gerektiği gibi keyif almasını engellemektedir. Oysa bazı sorunları ortadan kaldırmak göründüğünden çok kolay bir şeydir Estetik açıdan da hoş görünmeyen vajina kararması için bitkisel yöntemler uygulamak en doğrusu eğer sonuç alınmazsa diğer yöntemlere baş vurun diye öneriyoruz. Birçok bayan hamilelik sonrası vajina bölgesinde sorun yaşayabilir ya da teni çok açık olmasına rağmen genital bölgede kararma sorunu ile karşılaşabilir. Dediğimiz gibi bunun için ameliyatlar kremler ve özel ilaçlar bulunsa da siz bitkisel yolla kendi evinizde önce çare aramalısınız.

VAJİNA BEYAZLATMA YÖNTEMİ NASIL YAPILIR?
Cinsel hayat, vücuttaki özel bölgelerin görünümünü büyük oranda etkiler.Genital bölgedeki şekil ve görünüm bozuklukları kişinin kendine olan güvenini azaltmakta ve ve cinsellikten keyif almasını engellemektedir.

Estetik açıdan da hoş görünmeyen vajina kararması, bitkisel kürlerle de tedavi edilebilir.

* Genital enfeksiyon veya hassasiyetiniz varsa kürü yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın!

VAJİNA BEYAZLATMA KÜRÜ

• 1 kahve fincanı elma suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Yarım tatlı kaşığı limon suyu (%100 doğal olmalıdır)
• Dolu bir yemek kaşığı vazelin (kremi yoğun kullanmak isterseniz vazelin oranını artırabilirsiniz)

NASIL YAPILIR?
Kür için tüm malzemeler uygun bir kabın içine alınarak karıştırılır. Karıştırılan malzemeler el yardımı ile vajinal bölgeye sürülür.(Vajina nemli ya da ıslak olmamalıdır) Karışımım fayda etmesi için bölgede tamamen kuruması beklenir.

Kür bölgede tamamen kuruduktan sonra nemli bir bez ya da kese yardımı ile kuruyan kür tabakası temizlenmelidir. Kürden arındırılan bölge iyice yıkandıktan sonra bebek pudrası ile pudralanarak işlem tamamlanır. Bu kür ciltte kararma olan her alan için uygundur.


DOĞAL VAJİNA BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ

Esansiyel zeytinyağı
Esansiyel zeytinyağı ile koyu bölgeye ovarak masaj yapıp bir gece bekleyin. Bu yol sadece bikini içindeki koyu çizgilerin aydınlatılmasına yardımcı olmaz, aynı zamanda kırışıklıkları azaltır ve yüzeyi yumuşatır. Esansiyel zeytinyağı, ter nedeniyle oluşan epidermisin döküntülerini durdurur.

Zerdeçal
Koyu bikini alanını zerdeçal macunu ile nasıl hafifletirim? Bu, koyu renk lekeleri aydınlatmak ve parlak bir cilt elde etmek için kullanılan doğal cilt bakımı için kolay bulunan bir malzemedir. 1 tatlı kaşığı Zerdeçal toz, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı yoğurt alın, malzemeleri iyice ince bir macun haline getirin ve etkilenen bölgede yavaşça dairesel hareketle uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve soğuk suyla yıkayın. Bu tedaviyi haftada üç kez, tercihen banyo başlamadan önce uygulayın.

Limonla ovma
Terleme kuşkusuz deriyi düzensiz, karanlık ve kokulu bırakır. Genital bölge, vücudun aşırı terlemeye eğilimli olduğu için limon suyunu düzenli olarak iç uyluk ve bikini alanında ovmak ve koyu çizgileri hafifletmek, ölü cildi ve kırışıklıkları gidermek, gelecekte onlardan kaçınmak içinde önerilir. Akılda tutulması gereken bir nokta da, etkilenen bölgede herhangi bir döküntü veya kesik varsa, geçene kadar limon suyu uygulamaktan kaçının; bu ciddi tahrişe neden olabilir ve meseleyi kötüleştirebilir.

Domatesler koyuluğu hafifletir
Vücudun kuytu yerleri genellikle vücudun geri kalanından daha koyudur. Domateslerden bir hamur hazırlayabilir ve bikini bölgesinden ve iç uyluğun diğer kısımlarına uygulayabilirsiniz. Özellikle karanlık noktalara sürtün ve 20 dakika boyunca tutun. Ardından su ile durulayın. Düzenli uygulama ile, iç uyluk bikini çizgisi alanındaki koyuluğu temizleyecektir.

Papatya
Bu, koyu bikini alanını aydınlatmak için kullanabileceğiniz bir meyvedir. Olgun papaya iç bölümünü kullanın ve cilt alanında ovun. 20 dakika orada bırakın ve daha sonra yıkayın. Bunu düzenli aralıklarla kullanırsanız bu daha iyi sonuç verir. Papaya, derinizin koyu deriyi azaltmada işe yarayan Papain adlı bir enzime sahip. İnsanların daha açık cilt tonu elde etmek için papaya kullanması sebebidir.

Nane yaprakları
Emülsiyon haline getirilmiş yapraklar cilt kremi ile karıştırıldığında iyi bir cilt beyazlatıcı ajandır. Bu çareyi kolay yolla daha iyi sonuçlar elde etmek için kullanın. Bunu yapmak için nane yapraklarını öğütün ve bir cilt kremi ile karıştırın. Hamur haline geldiğinde bir kaşık bal ekleyip iyice karıştırın. Şimdi, koyu renkli bikini çizgisinin bulunduğu alanda uygulayın. Farkı birkaç gün içinde göreceksiniz.

Badem
Badem kuru yemiştir ve en iyi sonuçları elde etmek için onları gece boyunca suda bekletmeniz gerekir. Bunu sabah öğütüp süt ile krem kıvamına getirin. Bu macunu bikini alanınızda kullanın ve gece bırakın. Sabahları bölgeyi temizleyin. Bunu 2 hafta boyunca kullanın ve dikkat çekici bir şekilde değişen rengi göreceksiniz.

Şeker, bal ve limon suyu
1 çorba kaşığı bal ve yarım limonun suyunu alın. Bu karışıma şeker ekleyin ve karışımı bir fırçayla uygulayın. Dairesel hareketle uygulamak gerekir. 10 dakika bekletin ve ardından bölgeyi suyla yıkayın. Şeker ölü cildi temizlemeye yardımcı olur ve bal bölgenin yumuşak hassas cilt bakımını yapar. Limon suyu ağartma ajanı olarak çalışır ve pigmentasyonu azaltır.

Badem yağı, süt, limon suyu ve bal
Badem yağı E vitamini ile doludur ve sütte cildi nemlendirir. Bal bölgenin yumuşak cildi için iyi ve anti bakteriyel faydalar sağlar. Limon, karanlık bölgeyi temizlemek için çalışır. 3 kaşık dolusu süt alın ve 1 çorba kaşığı bal ve limon suyu ekleyin. Bu karışıma 1 yemek kaşığı badem yağı dökün ve iyice karıştırın. Ardından bölgeye dairesel hareketlerle sürün. Bu karışım cildi besleyecek ve temizleyecektir.

Çiğ süt
Çiğ süt, bikini çizgilerinizin çevresinde beyazlık ve yumuşaklık elde etmenize yardımcı olacak başka harika bir çaredir. Çiğ sütü bir kaba alıp içine pamuklu bir bez batırmanız gerekiyor. Şimdi bu çiğ süte batırılmış bezi karanlık bikini çizgisinin bulunduğu yere uygulayın. Bu yan etkisi olmayan doğal bir cilt beyazlatıcısı olarak bilinir. Daha fazla koyu bölgede harika bir cilt beyazlatıcı etkisi elde edebilirsiniz.

Sandal ağacı
Sandal ağacı antiseptik özelliklere sahip olduğundan yaraları rahatlatmak için sandal ağacı yaprağını yumuşatıp  uygulayabilirsiniz. Bikini çizgisinin üzerinde koyu lekeler varsa, sandal ağacı yapıştırın ve güzel kalın.

Portakal kabuğu ile yoğurt
Taze bir portakal alın ve kabuğunu çıkarın. Portakalı yiyebilir yada suyunu içebilirsiniz 🙂 Portakal kabuklarını kurutup kahverengimsi olmasını bekleyin. Kurutulduktan sonra öğütücü içine alın ve düzgün bir şekilde öğütün. Toz kıvamına geldiğinde 2 kaşık yoğurt ve bir kaşık bal ile karıştırın. Karıştırıp koyu olan bikini çizginize uygulayın.

Salatalık ve bal
Bikini çizgisinin üzerindeki koyu çizgiyi tedavi etmek için bir diğer etkili çare, salatalık ve balın bir kombinasyonudur. Yarım salatalık alıp kabuğunu soyun. Şimdi dilimleyin ve cildinize sürtün. Kuruduktan sonra koyu bölgenin üzerine sadece bir kaşık bal tatbik edin. Alternatif olarak bir salatalık macunu hazırlayabilir ve içine bir kaşık bal ekleyebilirsiniz. Onları iyice karıştırın ve bikini hattının üzerine uygulayın.

Aloe vera jeli
Artık bikini bölümünüzün üzerindeki koyuluğu yok etmek için doğal bir çare bulabilirsiniz. Evet, doğal Aloe Vera da size yardımcı olacaktır. Bahçenizde bulunan bitkiden bir aloe Vera yaprağı almanız gerekir. Yaprağın üzerindeki tabakayı kesin ve içindeki jeli çıkarın. Şimdi bu jeli vücudunuzun bikini bölgesine uygulayın.

Patates
Patateslerin her türlü cilt koyuluğunu azaltmak için harika bir çare olabilir. Bikini çizgisinin üzerinde koyu renk alanınız varsa patates suyu harika bir çare olacaktır. Patates dilimini kesebilir ve koyu renk çizgilerin bulunduğu cildinize sürtün. Alternatif olarak bir patates püresi hazırlayıp bikini çizginin üzerine uygulayabilirsiniz.

Karbonat Soda,
Bikini çizgisi ve kasık bölgesi koyuluğu çıkarabilirsiniz. Ancak bu doğal çareler, karanlığı bir iki hafta içinde kaldırmanıza yardımcı olacak. Bir kabın içinde bir çorba kaşığı kabartma tozu alıp su ile karıştırmanız gerekir. Şimdi macunu koyu çizgileri ve lekeleri olan bikini çizgisi veya kasık bölgesi üzerine uygulayın. Bunu 5 dakika süreyle bekletin ve sonra sıcak su ile yıkayın. Bu, bikini alanında koyu çizgilerden kurtulmak için harika bir çözüm getiriyor. Bunu haftada iki kez yapın.

Talk pudrası ,  zerdeçal ve gülsuyu
Talk pudrasını evde bulmak oldukça kolaydır. Zerdeçal ise her ev mutfağında kullanılan bir üründür. Sadece renk değil, bireylere hastalıklarla mücadelede yardımcı oluyor. Her çeşit yaraya, gıdaya zerdeçal katılırsa faydası görülür. Talk pudrası ve zerdeçal ile siyah bikini çizgisine bir çare bulabilirsin. Bir kaşık talk pudrası, yarım kaşık zerdeçal ve gül suyunu karıştırmanız gerekir. Hepsini birleştirin ve karıştırın. Bu macunu bikini çizginizin üzerine uygulayın ve 20 dakika kadar tutun. Yıkayın ve farkı görün.

Ceviz ve süt ezmesi
Bir tane cevizin içini çıkarıp öğütün. Bir kaba koyup, içine 2 kaşık çiğ süt ekleyin. Öğütülmüş ceviz ve sütü iyice karıştırın ve bu macunu koyu tabaka bulunan alanın üzerine uygulayın. Hamur 20-25 dakika tutulmalıdır. Daha sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere vajina beyazlatma yöntemleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

VAJİNA BEYAZLATICI KREM
Vajina beyazlatmak için bir sürü çeşitli doğal yöntemler mevcut. Ama maalesef çalışan kadınlar için zaman çok değerli. Vajina beyazlatıcı kremler sizlere çözüm olabilir. www.vajinabeyazlatici.net adresinden vajina beyazlatıcı krem siparişi vererek çözebilirsiniz.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.